2013. február 14., csütörtök

Légiriadó gyakorlat, és óriás balagan

Hát az elmúlt napjaink elég sűrűre sikeredtek, először is felkerekedtünk A. barátnénkkal, hogy akkor jegyet veszünk haza márciusra, egy tündéri utazási ügynökhöz mentünk, aki meg is kereste a legjobb ajánlatot, macskástul (macskákhoz kaptunk egy itteni hivatal számot, akiket feltétlenül fel kell hívnunk, de nem veszik fel :). Majd megbeszéltük, hogy akkor másnap elmegyünk az itteni mondjuk okmányirodába, hogy, hogy is tudnánk mi elmenni március 20-án (mert elvileg ügye 3 hónap nem mehetünk), ami pont egy nappal van a 3 hónapos várakozás után. Másnap az órán megjelent Yulia, és szólt, hogy holnap légiriadó gyakorlat lesz 10-kor, mindenki készüljön fel, csak a lépcsőket használjuk, menyünk a védett szobába, (oké). Majd mielőtt újra találkoztunk volna A.val, láttuk kiírva, hogy menjünk február 14-ig ide és ide a gázmaszkokat átvenni, oké, gondoltuk kis kerülővel gyorsan ott vagyunk, nem kunszt (naivan). Az okmányirodában a kedves nőhöz lavíroztunk magunkat, aki mondta, hogy az nem jó ha 20-án utazunk, mert ha március 19-én jár le a a 3 hónap, akkor csak útlevéllel mehetünk, de az 10 nap és csak 19-én igényelhetjük, de ha 18-án vagy előtte megyünk, akkor kapunk egy papírt, amiben szépen megígérjük, hogy visszajövünk, és akkor mehetünk. Na akkor vissza az utazási irodába, időpont átírás, újabb macskaügyi telefonhívások, hogy velünk utazhassanak visszafelé (ami most jó sokáig tartott mert nem volt hely, de mikor végül, azt mondtuk, hogy oké, akkor menyjenek a raktérbe, közölte  a csajszi, hogy oké megnyitottak még egy helyet :)), majd a részletfizetést választottuk (nagyon szuper, hogy nem kell egybe kifizetni, és csak 2,6% kamat), de amikor fizetni akartunk a kártyánk nem működött, mert limit volt rajta, mondta a csaj, nem gond fizessünk most valamennyit készpénzben, menjünk el a bankba módosítsuk a limitet, majd a héten menjünk vissza. Így is tettünk, majd elindultunk a gázmaszkért, ami a város másik felében volt. na az átvevő hely, az egyik plázában volt, felmentünk az emeltre, és rögtön le is fagyott az arcunkról a mosoly, mert vagy ezren voltak, többségében amúgy arabok, nemsokkal később a többiek is megérkeztek (magyar sorstársaink). Na úgy kb 1 óra múlva, mivel nagyon lassan haladt a dolog, kezdett késő lenni, és nem haladt a sor, a népek bedühödtek, és ott álltunk egy egy csapat haragos, üvöltő arabbal (silent I kill you!), és a legviccesebb  volt, hogy az egyik ott hőbörgött, hogy bezzeg, ha zsidó lenne, már rég megkapta volna a maszkját. A nagy hőbörgésre a válasz az volt, hogy bezártak, mert ha nem viselkedünk rendesen és nem állunk szépen sorban nem kapunk semmit. Még nagyobb üvöltözés, Közben B. előre furakodott, és azt tanácsoltak  jöjjünk vissza másnap délelőtt fél 11-re.
Ma szépen reggel elmentünk ulpánra, és a szünetben készültünk a légiriadó gyakorlatra, hát ha nem tudom, hogy most mi van, tuti észre sem veszem, olyan volt, mintha elment volna valamelyik messzi utcában egy mentő, de azért szépen lementünk, 25 másodperc alatt, lemértük. Utána felkerekedtünk, hogy átvegyük azokat a fránya maszkokat. Fel az első emeltre, arcunkra fagyott a mosoly, még többen voltak mint tegnap, és egy óra várakozás után megint bezártak, most rendőrt is hívtak  majd közölték, nincs több menjünk a postára, ott kérdezzük meg hol lehet még átvenni (mármint más városban mert itt nincs semmi). Órási balagan, üvöltés, hőzöngés, karrázás, csecsemő sírás, fel alá járkálás. Felhívtam Yuliát, hogy ez a helyzet, mi tévők legyünk, átadtam a telefont, egy értő emberkének,  ezután Yulia mondta, hogy akkor utána néz. Vissza is hívott, majd mondta, hogy itt csak egy hónap múlva lesz újra osztás, menjünk be Haifára, de csak a jövőhéten lesz ott is nyitva. Szóval gázmaszk nélkül maradtunk, egyenlőre, de a helyiek ezt nem veszik annyira sürgetősen, szóval, nem aggódok (ha gáz lenne :D, biztos lenne elég maszk is, és nem egy sértődős primadonna osztogatná)
Ezután elmentünk a bankba, felemelni a limitünket (mert itt azt csak személyesen lehet), majd vissza az utazási irodába, de megint nem működött a kártya, vissza a bankba, ami persze eddigre bezárt, és a neten úgy néz ki, mintha semmi sem változott volna, holnap majd újra bemegyünk.
DE sikerült időpontot foglalnom, arra a hülye genetikai vizsgálatra, mert végre sikerült elolvasnom ami a papíron van, és a nő közölte, hogy nem orvos kell, hanem vizsgálat, és az itt Carmielben is van, végül is én vagyok hülye, hogy úgy akarok ilyeneket intézni, hogy nem beszélek saját kínaiul akarom mondani héberül.
A mottó: Minden nappal egy türelmesebb és türelmesebb leszek.