2013. január 23., szerda

Csoda rabbi, csoda dokija

Ma voltam a csoda dokinál, kicsit be voltam tojva, hogy majd hiányos angol tudásommal mégis hogy fogom majd előadni ügyes bajaim, óhajom sóhajom, de a szomszédok megnyugtattak, mondjam szépen "ÁNI ROCÁ JELED! ÁNI OHEVET JELED! ÁNI CRIHÁ JELED!  ezt tanultuk ugyanis a héten az ulpánon, ami is annyit jelent, gyereket akarok, gyereket szeretnék, gyerekre van szükségem :).
Nagy levegőt vettem, be is mentem a dokihoz, aki egy nagyon, szimpatikus hapsi, és kiderült, az apja Aradon született, és Kolozsváron nőtt fel, de ő nem beszél magyarul (sajnos). Pedig Ofer Hararinak hívják, ami nekem olyan arabosan hangzott...
Először is megkérdezte ki küldött, mondtam neki, hogy (ezt előtte memorizáltam) Slézinger rabbi ajánlotta, és azt mondta ön a legjobb orvos Haifán az én biztosítómnál, amire rögtön zavarba is jött (áll szerény kis mosollyal az arcán), és így, jó hangulatban elkezdett kikérdezni, majd a Balázst is behívta, és őt is kikérdezte. 
Kaptam egy csomó beutalót, vérvétel, ultrahang (mármint ha jól értettem, valószínűleg átjárhatósági vizsgálat) , teljes genetikai kivizsgálás (WOW), Balázsnak is mindenféle vizsgálat (őt valami specialistához küldte).
Na most, a helyzet az, hogy valójában a egy csomó dolgot nem értettem, próbáltam többször is visszakérdezni, hátha megértem, reménytelenül, a hiányos angol tudásom, ha lassabban vagy más szavakkal mondja is, sem lesz jobb, (bár tudom én, minden fejben dől el, hát eldőlt, nem értettem), de majd holnap kedves barátnémmal kielemzem a papírokat, és a segítségével bejelentkezem mindenhova. És utána leülök és kiképzem magam angolból a szakterületen, mert ez így nem kóser. 
Más nem történt, tanulunk látástól ájulásig, és holnap végre megyek Jeruzsálembe juhhé!

Óh, de azt még elmesélem, hogy ma reggel azzal kezdte Szmadar a tanárunk az órát, hogy mi történt tegnap, kórusban mindenki szépen mondta hogy "bechirot" választások voltak. És kérdezte, hogy mi lett az eredmény, mire T. közölte, hogy "balagan" Szmadar, meg helyeselt, "ken gádol balagan"! - miszerint káosz lett (vagy kupi, vagy zűrzavar, ilyesmi), nagy káosz :)! De én nagyon boldog vagyok, mert a kedvenc pártom (akinek a vezetője nem mellesleg döglesztően jóképű), a második lett, úgy, hogy csak most alakult, és mindenki azt mondja, hogy ő a választás igazi győztese.
na és itt egy kép róla:                                                                                           (elég dögös?)



3 megjegyzés:

  1. Szuper! A csoda folyamatban! Mi megvettük (még a választások előtt!)Jáir Lapid könyvét az édes apjáról: Síron túli emlékeim Tomi Lapid története. Tudjátok egyébként: tanulni, tanulni, tanulni (hogy mit azt rátok bízom!)

    VálaszTörlés
  2. Szia Orsi, ehhez mér muszáj hozzászólnom :-) Én biztos vagyok benne, hogy ott minden megoldódik, nemcsak a jobb ellátás és mentalitás miatt, hanem mert az új hely és éghajlat a legjobbat fogja nektek elhozni :-) Látod nekem is csak el kellett otthonról költözni :-) És én is azzal kezdtem tavaly, hogy minden otthoni leletem angolra fordítottam és kikerestem a szakszavakat, amíg a lombikra vártam. :-)
    Ja, Eszter vagyok Malmöből

    VálaszTörlés