2013. január 31., csütörtök

Matana!

Hát már kicsit régen írtam. Jeruzsálemről, azt hiszem annyit írnék csak, "nagyon tanulságos volt", hogy egy kedves barátnőmet idézzem :). Nagyon kimerültem a hétvégén, ami miatt ezen a héten élőhalottként próbáltam túlélni minden napot. Ebben a legrosszabb az, hogy fáradtan még az átlagosnál is, türelmetlenebb, vagyok, és minden empátiámat elveszítem (pedig néha úgy érzem, amúgy is szűkösen mérem). A héber órákon vannak pillanatok amik jók, amikor újat tanulunk, aztán megértem, megjegyzem, és onnantól, annyira úúúúúúúnatkozóóóóóóóm, hogy csak na, és idegesít, hogy mások, egy hét után sem értik, mi az a főnévi igenév, mikor használjuk stb, és tényleg túl sokan vagyunk, nem lehet így normálisan tanulni. Az meg már csak hab a tortán, hogy vannak, akik külön szétcincálják az idegeimet, pláne nyűgösen. Szóval az utóbbi egy hetem, nem kis cicáikkal meg selymes nyuszikkal teli pihentető álom volt.
Ja igen, közben megpróbáltam a nődoki által kiadott beutalókat megérteni, és bejelentkezni különböző orvosokhoz, ami egyenlőre kevés sikerrel zárult, az egyik vizsgálatra, csak egy hónap múlva lesz időpont, a genetikushoz nem sikerült időpontot szerezni, már kétszer hívtam őket, mindig közlik, hogy majd visszahívnak (ja amúgy ez nagyon szép, mert ez az orvos Názáretben van, ami nagyon jó jel, hiszen volt akinek még szűzen is sikerült ezen a helyen, szóval megvan az esély, hogy egy új messiást - vagy a Balázsból kiindulva, inkább az Antikrisztust - hozom a világra :)). A vérvételre elmentem, az nem volt gond, de a Balázs vizsgálta egy igazi Woody Allen filmbe illő esemény volt, röviden: szakadó eső, eltévedés, háromszor összeveszés, sírás, röhögés, a doki rendelőjét nem találás, mert egy ortopédia rendelőnek volt álcázva, majd, kiderült, még egy dokumentum kell a biztostótól, hogy megkapjuk a leleteket (addig túszként fogva tartják a mintát, és a leletet).
Ja igen, a szomszédainknak tegnap sikerült megtalálniuk a helyet ahonnan az ajándékot (MATANA) kellett volna kapjuk. meg is kaptak, mindent, mesélték, hogy a srác aki fogadta őket, teljesen kiakadt, kiderült, hogy ezt az érkezésünk másnapján kellett volna megkapnunk, és elvileg két segítőnknek (madrichának) kéne lennie, egy itt a Merkaz Klitában, egy meg a városházán ( Júlia az egyik, de ő teljesen el van tűnve) megadott a srác egy nevet akihez majd be kell mennünk. És azt is megtudtuk, hogy 10 évig kell lennie segítőnknek, addig vagyunk új bevándorlók. Ma mi is elmentünk, kaptunk szuper edényeket, egy szuper két személyes paplant, és megmutatta milyen élelmiszer csomagot kapunk 6 hónap után havonta kétszer (van benne egy nagy szatyor száraz élelmiszer, egy adag hús, egy adag, tejtermék, egy adag mirelit ez meg az)és kaphatunk 6 hónap után buszbérletet is. Nagyon aranyos srác volt az ügyintéző, ja és ez amúgy egy keresztény segély szervezet :).

Az ajándékokról csináltam képet is: ( lábasok, evő eszközök, plusz egy nagy paplan (ami nincs a képen))




5 megjegyzés:

  1. Tetszett! Köszi! Ne idegeskedj, nyugisan, lazán,ahogy a déliek ...

    VálaszTörlés
  2. Szia Orsi, nagyon aranyosan írsz, tetszik a közvetlen stílusod. Lájlá tov, stay well, good luck, peace and happiness; don't worry, be happy. Kak tü pisis po russzki, nado ucstiszja po russzki tózse. Le hitraót, do szvidanyija, nye beszpakojtyesz, pozsalujta!! :)
    Ninette

    VálaszTörlés
  3. Ügyi vagy! Bénák mindenütt vannak, ki kell bírni! Csak előre! A "szent cél" mindent felülír!

    VálaszTörlés
  4. "módfelett tanulságos", kislányom :)

    VálaszTörlés